66 de ani in alb-albastru

La 5 septembrie 1948, UNSR Craiova juca primul ei meci oficial, la Filiasi. Data a ramas in istorie ca ziua de nastere a legendarului club craiovean.

In sezonul 1963-1964, Stiinta castiga Divizia B si promoveaza in primul esalon.

In sezonul 1973-1974, cand deja echipa se mutase de sapte ani pe “Central”, Universitatea cucereste primul sau titlu de campioana a Romaniei, fiind prima echipa studenteasca din tara si din Europa ajunsa campioana. Stiinta a ocupat locul unu de la inceput si pana la sfarsitul competitiei.

In 1981, Universitatea Craiova reuseste sa cucereasca si campionatul si Cupa Romaniei, calificandu-se in primele opt echipe ale Europei, in turul trei al Cupei Campionilor Europeni, performanta fara precedent in istoria fotbalului romanesc. Universitatea devenise deja un mit.

Campania europeana din sezonul 1982-1983 avea sa fie cea mai mare performanta din istoria “Campioanei unei mari iubiri” semifinala Cupei UEFA si ramane intiparita cu litere de aur in istoria fotbalului romanesc.

In 1991, Universitatea Craiova castiga campionatul national si Cupa Romaniei.

In stagiunea 1992-1993 Universitatea castiga ultimul trofeu important din palmares cu Marian Bondrea la timona, Cupa Romaniei, dupa ce trece in finala de Dacia Unirea Braila, scor 2-0.

La Multi Ani, Universitatea Craiova!