Mereu in inimile noastre!

Astazi s-a implinit un an de la trecerea in nefiinta a „Ministrului Apararii”.

Costica Stefanescu, a fost si va ramane cel mai respectat capitan din istoria Universitatii Craiova!

Costica Stefanescu s-a nascut la 26 martie 1951, la Bucuresti. A debutat in prima divizie la Steaua, in 1969, pentru care a evoluat pana in 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performante, ca fundas central si libero.

Pentru Stiinta, Stefanescu a evoluat timp de 13 sezoane si a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA in 1983, fiind capitanul „alb-albastrilor”, dar si in sferturile Cupei Campionilor Europeni, in 1982.

Cu Universitatea, Costica Stefanescu a cucerit trei titluri de campion al Romaniei (1974, 1980 si 1981) si patru Cupe ale Romaniei (1977, 1978, 1981 si 1983). Pentru echipa nationala, Costica Stefanescu a evoluat de 66 de ori in perioada 1977-1985, fiind capitanul echipei la turneul final al Campionatului European din 1984, unde a fost declarat cel mai bun jucator roman.

Costicva Stefanescu a fost capitanul din teren si din afara lui. A fost seful unei echipe talentate si bataioase cum putine au existat in istoria fotbalului nostru.

Despre Costica Stefanescu, marele Ioan Chirila scria: “Ai mereu impresia ca si-a uitat valiza-diplomat pe o masa de conferinta, la Geneva sau Stockholm. Vorbeste putin si asta indeosebi in anii de cand e capitan la Craiova si la echipa nationala. Isi cantareste greu cuvintele. In fata lui, glumele devin intotdeauna mai pudice. Pana si Cartu se supune acestei reguli. Deseori, lasa impresia ca este seful unei brigazi de soc, care se bate pentru a asigura rezistenta digului in timpul unor inundatii. Eleganta, simtul de anticipatie, tehnica si stiinta pasei lungi, toate laolata s-au adunat in jocul sau. In dictionarele fotbalistice, la cuvantul libero, ar trebui sa figureze explicatia Costica Stefanescu”.

Din pacate, pe 20 august anul trecut s-a ridicat la cer, sa intareasca, alaturi de alti mari disparuti, echipa „alb-albastra”.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Costica Stefanescu!

Nu te vom uita niciodata!