La Multi Ani, Nicolae Negrila!

Omul „de fier” al apararii „Craiovei Maxima”, Nicolae Negrila „Negoro”, implineste astazi 60 de ani.

Nicolae Negrila, a materializat, intr-o secunda de geniu, toate visele microbistilor romani: si astazi ne gandim cu bucurie la acela clipe.

Repede s-au scurs anii de cand oltenii au scris aceasta pagina glorioasa in fotbalul romanesc! 31 de primaveri au trecut de cand o tara intreaga astepta prima cupa europeana. Victoria in fata germanilor de la Kaiserslautern a insemnat o premiera in fotbalul romanesc, pentru prima data o echipa de la noi ajungand intr-o semifinala de cupa europeana.

Povestea lui Nicolae Negrila a inceput in 1974. Dupa o perioada de patru ani (1970-1974) in care a jucat doi ani la echipa de juniori si doi ani la echipa de tineret, vine si debutul pe prima scena fotbalistica a tarii, in data de 19 iunie 1974 (Petrolul Ploiesti – Universitatea Craiova 0-0), meciul care consfinteste castigarea primului titlu pentru Stiinta.

De-a lungul carierei de jucator, Nicolae Negrila a castigat trei Cupe ale Romaniei si trei titluri de campion al Romaniei toate cu Universitatea Craiova. In sezonul 1990-1991, reuseste sa castige eventul cu Universitatea Craiova (campionat-cupa), din postura de antrenor secund.

Baietii i-au zis „Negoro”, nimeni nu stie cine l-a botezat asa, dar eticheta s-a prins si asa a ramas cat a jucat fotbal. Si a jucat pana pe la 36 de ani fiind unul dintre cei mai puternici si rezistenti fotbalisti pe care i-a avut fotbalul romanesc.

La Multi Ani, Nicolae Negrila!