Cinste lor, cinste lor, cinste campionilor!

Universitatea Craiova – Sportul Studentesc 3-1 (3-0), etapa a 34-a, 23 iunie 1991. In ultima etapa a campionatului, oltenii au castigat meciul cu “studentii” din Regie, la pauza fiind 3-0: Badea (min.’21-p), Sandoi (min.’30) si Manaila (min.’45). Totusi, Sportul si-a vandut destul de scump pielea, Stanici trimitand mingea in bara in minutul ’10 la 0-0. La 3-0 pentru Universitatea, intreg stadionul ovationa: “Unu, doi, trei, patru / Cupa si campionatul”. In repriza secunda, gazdele nu au mai fortat, gandindu-se la faptul ca peste trei zile joaca un meci foarte important, finala Cupei Romaniei. Raduta (min.’54-p) a redus din diferenta si intalnirea din ultima etapa s-a incheiat in scandarile tribunei: “Cinste lor, cinste lor, cinste campionilor!”

Universitatea Craiova: Prunea – Manaila, Sandoi (min.’37, Bica), A. Popescu, Zamfir – Ciurea (min.’63, Craioveanu), Mogosanu, Olaru, Badea – Pigulea, Agalliu.

In tribuna oficiala a stadionului “Central”, pe langa suspendatul antrenor Sorin Cartu, s-au mai aflat si oficialitati craiovene: prefectul Ilia Stefan, primarul Constantin Busoi, prorectorul Mrian Besteliu, senatorul Oliviu Gherman, plus legenda vie a “Campioanei unei mari iubiri”, Ion Oblemenco, fostul mare fotbalist al “Craiovei Mxima”, Aurel Ticleanu si altii. Campionilor li s-a oferit un superb cos cu flori.

In ultima etapa, Steaua a castigat cu 2-1 (1-1) meciul cu Petrolul Ploiesti. Cele doua echipe care au ramas la finalul campionatului in lupta pentru titlul de campioana, Universitatea Craiovasi si Steaua, au contabilizat acelasi numar de puncte (50), dar oltenii au fost declarati campioni datorita golaverajului. In concluzie: campionatul nu a fost castigat usor, pentru ca Steaua si Dinamo, obisnuite in ultimii zece ani cu pozitiile fruntase, au tinut mereu aproape, pretandu-se la mijloacefolosite si inainte de rezolutie. Laurentiu Dumitrescu scria in Gazeta Sporturilor despre “monstruoasa coalitie”, un fel de antanta a uniformelor, pentru deturnarea titlului dinspre Banie. Masinatiunea lor s-a terminat prost pentru Steaua si Dinamo, Universitatea Craiova castigand, dupa 10 ani, impotriva tuturor, am putea spune.