Tine-te de cuvant

In sfarsit vesti bune!

Plecarea echipei familiei Mititelu, daca se va intampla, ca stim ce cuvant are booveanul, reprezinta cea mai buna veste din epoca brutarului! De ce? Fiindca se confirma, pentru cei care inca mai credeau in ospatar, faptul ca booveanul a ucis Stiinta Craiova, iar acum pleaca cu emblema clubului in buzunar, sa se instaleze la Severin, unde poate, in voie, sa retrogradeze, sa vanda puncte, jucatori.

Cu situatia clarifiata, orasul Craiova, flamand de fotbal si performanta poate sa-si construiasca o echipa europeana, precum la Timisoara! Chiar daca numele, temporar, nu va fi exact Universitatea Craiova, ca si la Timisoara, spiritul echipei va fi prezent! Ceea ce nu intelege booveanul troglodit este ca spiritul Stiintei nu poate sa fie decat la Craiova.

Universitatea Craiova nu este reprezentata de o emblema luata cu japca in anii tranzitiei danubiano-pontice-balcanice! Sufletul Stiintei este reprezentat de Centralul din Banie, de noi care am stat la peluza din spatele portii in care Gheorghita Geolgau a marcat cu Bordeaux, Naita Negrila cu Kaiser, Iliuta Balaci cu Benfica, de vuietul celor 40.000 de olteni, de capetele plecate ale unor mari invinse precum Fiorentina, Leeds, Galata, Olimpiakos, Kaisreslautern, Monaco, Bordeaux, Sevilla, etc, de spiritele atator dusi, ca Nelu Oblemenco, Zoli Crisan, Tica Otet, de strigatele latine de gol ale lui nea Sabastian Domozina!

Toate acestea nu pot fi mutate la Severin, raman pe vecie la Craiova, asteptand o echipa europeana, a orasului, nu a unui terchea berchea boovean! E o chestiune de logica: nu poti muta Real Madrid la Gijon, Toronto Maple Leafs la Ottawa, Indiana Pacers la Dabuleni sau Inter Milano la Ploiesti! Poti muta afacerea, jucatorii, dar nu ECHIPA! Dar logica nu e partea forte a booveanului si a celor doi-trei acoliti, pe care de altfel ii invit sa-si creeze un nou forum pentru echipa lor de suflet Univ. Mititelu Turnu Severin! Ca si la Timisoara, onoarea, istoria si spiritul echipei raman la Craiova, emblema pleaca in pribegie, pana va fi rascumparata! Booveanul devine un Zambon, un gropar al Universitatii!

Strigatele noastre de „PLEACA BOOVENE!” au fost rasplatite!