Nascuti invingatori

Universitatea Craiova – Farul Constanta 4-0  (28 iulie 2007)

Ultrasii Stiintei considera ca perioada de reacomodare cu prima scena a luat sfarsit, iar din acest sezon isi obliga favoritii sa lupte pentru suprematie in fotbalul romanesc. Adevaratii suporteri olteni nu accepta jumatatile de masura.

Fericire pe teren, fericire in tribune. Atmosfera de sarbatoare de la meciul cu Farul ne-a adus aminte de momentele frumoase cand Oblemenco si compania nu aveau ce „discuta” cu adversarii, singura necunoscuta fiind diferenta de scor pe care Universitatea o administra rivalelor. Chiar daca incercam sa pastram proportia intre acele vremuri de glorie si prezent, putem spune ca publicul craiovean a retrait sambata seara acel sentiment sublim de invincibilitate, atat la capitolul fotbal, cat si in ce priveste atmosfera din tribune.
Nostalgici incurabili, ultrasii olteni au afisat imediat dupa primul fluier al „centralului” mai multe „japoneze”, dar pe patru dintre ele erau trecuti anii in care Universitatea a fost campioana Romaniei, insotite de deviza celei mai vechi factiuni din Peluza Sud, Blue Lions, „Nascuti invingatori”. Prin aceasta coregrafie, fanii olteni au dorit sa le reaminteasca jucatorilor ca lupta trebuie sa continue si ca vitrina clubului trebuie sa gazduiasca foarte curand un nou trofeu. De altfel, „motorul” echipei, suporterii de la Peluza Sud, si „inima” acesteia, fanii de la tribuna a II-a, au dat uitarii toate necazurile si controversele si au creat o atmosfera cutremuratoare, caracteristica acestei regiuni, care nu pare sa-si piarda prea curand suprematia si denumirea de „Capitala Suporterilor”.

Peluza Sud a aratat altfel:

Pe langa faptul ca au cantat si au jubilat tot meciul, suporterii olteni s-au mai remarcat prin permutarile factiunilor galeriei in arena „Ion Oblemenco”, dar si prin aparitia unor noi grupari, fiind vorba despre Brigada 26, respectiv South Guard. Spre deosebire de sezoanele precedente, Sezione Ultra a ales sa-si incurajeze favoritii, alaturi de Gruppo Motru, de la Peluza Nord, in timp ce la stema a „prezidat“ Legiunea Gemina Severin.

Grosul galeriei a fost insa, asa cum era normal, la Peluza Sud, unde Blue Lions, cu membrii sai din Craiova, Bucuresti, Alba Iulia si Sibiu, alaturi de Head Hunters, Ultras si Praetoria, au adoptat rapid noile factiuni Brigada 26, respectiv South Guard. Nu trebuie ignorati baietii sositi din Fagaras, al caror mesaj a fost postat la tribuna I. Chiar daca brigazile oltene nu au format un singur nucleu, conceptele diferite facand acest lucru imposibil, atmosfera creata a fost unica, scandarile la unison si cantecele care rasunau reducandu-i la tacere pe cei 20 de constanteni veniti la meci.

Toate acestea nu demonstreaza decat faptul ca Universitatea este cea mai iubita echipa din tara si, indiferent de kilometrii strabatuti, de obstacolele intalnite si de cheltuielile deloc de neglijat, suporterul Stiintei nu poate sta departe de „templul” in care a cunoscut printre cele mai dulci momente din viata si pe care spera sa le retraiasca in viitorul cel mai apropiat.

Articol salvat de pe www.gds.ro, editia din 31 iulie 2007