36 de ani de la victoria cu Bordeaux!

8 decembrie 1982, Universitatea Craiova – Bordeaux 2-0 (0-0).

Confruntarea cu legendarul trio Tigana-Tresor-Giresse, a fost teribila.

Universitatea a avut in fata adversari mult mai titrati si experimentati (patru dintre francezi erau titulari in nationala „cocosului galic”, laureata cu bronz la Mondialele din Spania ’82 si campioana europeana in ’84).

Craiova a fost sustinuta frenetic de un public cum nu se mai vazuse, pana atunci, pe stadioanele din tara. 45.000 de fanatici le-au fost alaturi celor ce vor ramane pentru totdeauna reprezentantii „Craiovei Maxima”. Tribunele semanau cu un vulcan gata sa manance dintr-o inghititura tot ce nu purta alb si albastru.

Universitatea: Lung – Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu – Ticleanu, Donose (Geolgau), Balaci, Crisan (Cartu) – Camataru, Irimescu.

Jocul a avut valente de dramatism. In minutul 4, Camataru a fost faultat in careu, dar arbitrul nu a fluierat. Studentii au luptat din rssputeri. Elaborand cu rabdare si luciditate fiecare faza, Univesitatea a punctat in minutul 58, Ticleanu a reluat in vinclul portii un balon respins gresit de defensiva franceza. In minutul 68, Camataru trimite cu capul in poarta, dar arbitrul n-a validat golul. Peste cateva zile presa franceza scria ca a fost gol perfect valabil.

Finalul dramatic a ridicat tribunele in picioare. Prelungiri… francezii ataca… insa, in minutul 101, Geolgau inscrie golul calificarii, trimitand Stiinta spre „primavara europeana”, dupa o adevarata demonstratie de fotbal.

Dupa meci, Aurica Ticleanu a declarat cu lacrimi in ochi: „Am crezut in victorie. Suntem o echipa… europeana!”.