Noua ani fara Paul Manta

Paul Manta s-a nascut la Bucuresti pe data de 2 iunie 1943.

Este remarcat de reputatul antrenor, Cornel Dragusin, (la o miuta desfasurata intre studentii de la IEFS) ce il coopteaza la lotul de tineret al echipei Progresul Bucuresti.

In 1961 se transfera la Stiinta Bucuresti (Sportul Studentesc) unde se pregateste sub comanda lui M. Maksay fiind coleg printre altii cu Mircea Lucescu, Florin Halagian, Mircea Radulescu.

Debuteaza in echipa mare a Progresului in octombrie 1967 impotriva echipei Dinamo Bacau promovat fiind de catre antrenorii Florin Stirbei si Cornel Dragusin. Este coleg in cei sase ani cat joaca la Progresul printre altii cu Taralunga, Dudu Georgescu, Beldeanu.

Ajunge la Universitatea Craiova in anul 1972 la insistentele antrenorilor Cernaianu si Constantin Otet unde va juca timp de doua sezoane castigand titlul de vice-campion in 1973 si titlul de campion al tarii in 1974.

Paul Manta a debutat in poarta „alb-albastrilor” intr-o partida disputata pe 1 octombrie 1972, la Tg. Mures, incheiata cu victoria oltenilor cu 3-2. In editia urmatoare de campionat, 1973–1974, Manta avea sa-si adauge in palmares singurul titlu de campion national din cariera.

La 9 august 2005, o moarte fulgeratoare a curmat viata celui care a fost, pentru doi ani, ingerul pazitor al buturilor Stiintei.

Paul Manta a facut parte din generatia “Campioana unei mari iubiri”, prima echipa ce aduce un titlu Stiintei.

Nu te vom uita niciodata!