La Multi Ani, Nicolae Ungureanu!

Nicolae Ungureanu implineste astazi 57 de ani. S-a nascut la Craiova pe data de 11 octombrie 1956.

Primii pasi in fotbal ii face la juniorii Universitatii Craiova, in anul 1973 (jucam, ca toti copiii, fotbal pe maidan, in curtea scolii si unul din colegii mei, Buca, mi-a sugerat sa vin la Universitatea Craiova pentru o proba de joc).

Debuteaza pentru Universitatea Craiova in Divizia A in anul 1977, in meciul Sportul Studentesc – Universitatea Craiova, sub comanda lui Ilie Oana.

Nicolae Ungureanu a jucat in toate meciurile editiei 82/83 din Cupa UEFA, cu exceptia celui cu Shamrock Rovers din Irlanda. In primul tur, „Craiova Maxima” a cazut cu Fiorentina, primul meci fiind la Craiova. La scorul de 0-1, Universitatea a egalat prin Ungureanu.

„Rosu” isi aminteste: „Am inscris primul gol al Universitatii ca un fel de revansa. Reamintesc, Fiorentina a deschis scorul prin Bertoni, eu asumindu-mi, cum sa spun, responsabilitatea greselii in privinta golului. Argentinianul Bertoni era omul meu, dar l-am scapat si el i-a dat gol lui Silvica Lung, la pauza scorul fiind 0–1. La reluare, am facut o fenta in fata careului de 16 m si am sutat la coltul scurt, surprinzindu-l pe portarul Fiorentinei, Giovanni Galli, 1-1.

Am fost bucuros deoarece s-a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, iar eu – care ma simteam vinovat pentru golul lui Bertoni – mi-am reparat greseala. A fost un gol important, venit la timp. Cartu si Balaci au inscris apoi urmatoarele goluri si asa am plecat in Italia cu un scor bun (3–1). A fost doar 1–0 la Florenta pentru ei si astfel ne-am calificat in turul urmator.

La Multi Ani, Nicolae Ungureanu!